JOHAN VAN GRINSVEN

Boek van Lout Donders

Oud-collega Lout Donders heeft een boek geschreven over het trieste lot van de Eindhovense broertjes Hornemann. 75 jaar geleden met andere schoolkinderen vermoord door de nazi's. Een moord die de medische experimenten op deze kinderen moest verdoezelen.
Het boek kost 19,45 euro en is te bestellen via de website www.gebroedershornemann.nl.

Een mooi verhaal over Lout, de broertjes Hornemann en het boek is geschreven door Dominique Elshout van het Eindhovens Dagblad. Ook in Brabants Dagblad te lezen.

boek lout

Parool doordeweeks digitaal?

Het Parool, ooit een trotse landelijk verschijnende titel, was de eerste krant die van het grote formaat overstapte op het zogeheten tabloidformaat. En het was de eerste krant die een zaterdags magazine uitbracht. Een trendzetter dus. Nu heeft de Amsterdamse krant weer een primeur in het vat zitten: doordeweeks alleen nog digitaal verschijnen. Ook al duurt dat nog enkele jaren. Redenen zijn vooral de bescheiden oplage en gebrek aan bezorgers, meldt hoofdredacteur Ronald Ockhuysen op Villamedia.nl.
Deze ontwikkeling gaat vast en zeker school maken… Ook vanwege de hoge papier- en drukkosten. Alle kranten trekken niet voor niets hard aan het slijten van digitale abonnementen. De dikke zaterdagkranten zullen ongetwijfeld nog het langst op papier verschijnen. Dus dat ritueel blijft nog wel even verzekerd…

Het karige bestaan van een correspondent

Een publieke verklaring waarom correspondent Judit Neurink haar standplaats in Irak verlaat, dat is het verhaal over haar op Villamedia.nl. Interessant. Stof tot nadenken voor elke jonge journalist die ambities heeft om in het buitenland als correspondent te werken…