JOHAN VAN GRINSVEN

WANDELEN: Wijkevoort

Heden waren we wel in velden en wegen te bekennen. Om precies te zijn in het buitengebied van Tilburg en Gilze, het zogeheten werklandschap Wijkevoort. Gestart op de carpoolplek naast het Tango-tankstation aan de Nerhoven, pal naast de Burgemeester Letschertweg nabij Gilze. Vanaf wandelknooppunt 95 naar 93 en de verdere route als op het kaartje aangegeven. Zo'n 13 kilometer, in de louterende zon.
Langs onder meer Het Wijckermeer, Hultense Leij, een hertenboerderij, Klein Tilburg, golfterrein Prise d'Eau, tal van boerenbedrijven en via binnenwegen naar Gilze en daar dwars doorheen terug naar de carpoolparkeerplaats.
In het gezelschap van Brabants Dagblad-oudgedienden Will Roestenburg en Lauran Wijffels. Samen bijna 200 levensjaren, maar geen krimp gegeven, ondanks de 13 kilometer.
Voor alle zestigplussers: er staan onderweg genoeg uitrustbankjes...

wijckevoort

WANDELEN: geuzenpad

Prettige wandeling vanuit Gilze: het Geuzenpad, met Lauran Wijffels. Volgens onze meting zo'n 15 kilometer. Wij hebben de goed uitgepijlde route overigens tegen de klok in gelopen, vanaf de parkeerplaats naast cultureel centrum De Schakel, Kerkstraat 104.
Het traject voert onder meer door de Chaamsche Bossen, dus veel schaduw. Mooie panorama's en vennen onderweg, weinig volk tegen gekomen, ook weinig verkeer op de verharde buitenwegen.
geuzenpad