JOHAN VAN GRINSVEN

Dat was het (2)

Maar gelukkig hebben we de foto's nog….

rustoord
Een huis op een begraafplaats in Boxtel met een toepasselijke naam. 2017.


harz
De Harz, Duitsland. 1994.

ruijbosch
In rap tempo uitgegroeid tot een van de mooiste plekjes in Haaren: Park Ruijbosch. Gerwoon, dankzij een stel fanatieke Haarenaren. 2019.

belfast
Belfast, Noord-Ierland. 1996. The Troubles waren nog lang niet vergeten.

postnl
Medewerkers, vooral Polen, van sorteercentrum van Post.nl in Den Bosch protesteren tegen misstanden op hun werk. 2019.

voedseltuin
Een initiatief dat alle lof verdient: de Voedseltuin in Boxtel produceert eten voor de lokale voedselbank en helpt mensen die minder of meer buiten de samenleving staan weer op weg... 2017


haarendael
Treurig: het afbranden van het historische deel van landgoed Haarendael. Gelukkig zonder slachtoffers. 2019.

indiansummer
Zo maar een tafereel dat ik op een doordeweekse middag in de Meierij aantrof. Indian summer in de regio van boomkwekers. 2017.

vietnam1
Straattafereel met peuter in Hanoi, Vietnam. 1995.

vion
Protest van veganisten en Save The Movement bij het grootste slachthuis van Nederland: Vion in Boxtel. 2017.


yvon
Yvon Jaspers verkeert regelmatig in Boxtel, op familiebezoek. Maar in april 2017 was ze terug in Boxtel om een klokje ter ere van haar vader te onthullen in de St. Petrusbasiliek.


fluistersloep

Boxtel van een heel andere kant bekijken: op de Dommel in een fluisterboot. 2017. Met onder anderen Sander van Kasteren en Peter de Koning.

malakka
Geen concurrent, maar een man die mensen helpt om officiële brieven te schrijven. Hij houdt, met heel veen collega's, kantoor op straat in Malakka, Maleisië. 1993.

vietnam2
Een van mijn meest bijzondere ervaringen, een rondreis door Vietnam voor de pagina Reizen. Bij de krantenman (achtergrond) trof ik dit vrolijke stel aan. Moeder en zoon. 1995.
corsica
En route op Corsica. 1995.


beaufort
Beaufort, Luxemburg. 1996.

wiljo
De mooiste momenten waren ontmoetingen met paradijsvogels. Zoals Wiljo Hooijmans uit Den Dungen, die alleen maar engelen schildert. Maar dan heel veel. Zijn huis is zo volgepropt met schilderijen dat hij er zelf eigenlijk niet meer bij past. Dit is zijn slaapkamer. 2018.


peter
Wethouder Peter van de Wiel van Boxtel is iets te enthousiast na het ondertekenen van een bouwovereenkomst in Lennisheuvel.


bevrijding2
70 jaar bevrijding van Tilburg. Onder meer op het Stadhuisplein. Let op wat er bij de voeten van deze stoere 'Schot' staat... 2014.


camilla
Camilla Blue tijdens haar optreden op de Parade in Den Bosch, Jazz in Duketown. 2018.


maori
Detail van de Maori-begraafplaats in Rotorua (het plaatsje dat letterlijk een uur in de wind stinkt), Nieuw-Zeeland, 1995.

wadirum
Bedoeïenennederzetting in Wadi Rum, Jordanië. 1994.


afscheid
Afscheid van wethouders Eric van den Dungen (na tien jaar) en Johan van den Brand (na acht jaar) van de gemeente Haaren. Oppositie werd coalitie en omgekeerd na gemeenteraadsverkiezingen. De grilligheid van de politiek. 2018.

miami
Het Art Deco district in Miami, Amerika. 1993


carmen
Optreden van de Duitse zangeres Carmen Underwater in een achtertuin in Oisterwijk. Omdat het niet mocht bij Tuinderij De Es in Haaren. Aardig mens. Goede zangeres. Ze trok met man en kind in een camper door Europa en trad overal op waar men haar wilde hebben... 2017.


stapelen
Een idyllische plek in hartje Boxtel is Kasteel Stapelen en het kasteelpark eromheen. 2016.

bevrijding1
Viering van 70 jaar bevrijding van Tilburg. Mijmeringen van een veteraan. 2014

dendungen

In Den Dungen stuitte ik onverwacht op de plek waar de stamvader van de Van Grinsvennen (en alle variaties op die naam) vandaan komt. Het familiewapen staat naast de deur. 2019.

koning
Een bijzonder initiatief is de coöperatie @Herenboerderij Wilhelminapark in Boxtel. Zo vond ook koning Willem-Alexander. 2019.

jaguars
Classic Park in Boxtel was voor corona vaak het trefpunt voor eigenaars van bijzondere auto's. Om daar tijdens een weekenddienst verslag van te doen was geen straf. 2017.

taipeh
Tempeldak in Taipeh, Taiwan, 1992.


nazidesign
Met veel commotie omgeven was de tentoonstelling over nazidesign in Design Museum Den Bosch. 2019.

botulisme
Botulisme in Boxtel. 2017

zoo
De Zoo in Antwerpen. 1993.

bornholm
Het Deense eiland Bornholm, voor de kust van Zweden, waar drie auto's achter elkaar al een file werd genoemd. 1995.

singapore
Typisch voor Singapore: overal eetstalletjes. 1993.