JOHAN VAN GRINSVEN

Derde editie BDBD

Het Derde Brabants Dagblad Bibliotheek Debat in de bieb van Waalwijk had plaats op woensdag 18 november. Het thema was: Wonen, winkelen en werken in Waalwijk-centrum. Het was een levendige avond, mede dankzij de aanwezigheid van diverse prominente ondernemers. Vanuit het gemeentebestuur waren drie van de vier wethouders aanwezig en meerdere raadsleden. In de pauze en de nazit werd er flink genetwerkt.
De organisatie van BDBD was als steeds in handen van Bibliotheken Waalwijk en Brabants Dagblad. Opnieuw zorgden de Jan van Brussel Band en het cabaretduo Curieus voor de lichte noot. En net als in de beide eerdere edities probeerden mijn BD-collega Sjaak Koolen en ik het debat in goede banen te leiden.


image
BD-journalist Sjaak Koolen laat de Waalwijkse ondernemer Berry van Noije aan het woord.
Foto Frank Trommelen

Eerste BDBD

Bibliotheken Waalwijk en Brabants Dagblad hebben samen de schouders gezet onder een nieuw initiatief: het Brabants Dagblad Bibliotheek Debat (BDBD). Dat is een discussieavond over actuele thema's die enkele keren per jaar in de bibliotheek aan de Wilhelminastraat in Waalwijk plaatsvindt. Ik mag deze debatten mee-organiseren en -presenteren.
De eerste editie was op 26 november, ging over het basisonderwijs en had als thema 'De school.... u een zorg?!' Er waren ongeveer veertig aanwezigen bij het BDBD, dat werd opgeluisterd door de Jan van Brusselband en Curieus (cabaret). De volgende BDBD-aflevering is waarschijnlijk in het eerste kwartaal van volgend jaar en zal gaan over uitgaan in Waalwijk.

image
Foto Frank Trommelen

Lees meer: >> dossier Brabants Dagblad