JOHAN VAN GRINSVEN

Geen bingo maar blues

Biljarten of bingoën, daar gaan de senioren van de toekomst niet warm voor lopen. Wel voor de blues. Of  jazz. Rootsmuziek, classic rock of een singer-songwriter mag ook. Maar niet alleen daarom start John Maes een maandelijks cultuurpodium in de Tilburgse wijk Reeshof: Heyhoef-Backstage. Ook om een beetje culturele leven in de brouwerij te brengen van de wijk waar 42.500 mensen wonen. Zodat wijkbewoners eens een keer niet naar het centrum van de stad hoeven voor hun vermaak. En trouwens: zijn initiatief was alleen in oorsprong gericht op hippe senioren, maar is inmiddels breder getrokken. Heyhoef-Backstage is vooral gericht op dertigplussers. Vanaf september elke maand een keer. Te beginnen op 20 september met King Of The World. Inderdaad: een bluesband.
Lees binnenkort meer in het Brabants Dagblad, editie Tilburg.

Time Out

Time Out is een leuke en swingende band. Ik heb het jubileumconcert van de groep, die twintig jaar bestaat, bezocht in De Zoete Inval in Waalwijk, op zondag 25 november. Een goed concert. De muzikanten van Time Out hebben een breed repertoire; ze spelen vanalles als het maar soul heeft. Later drie leden van de groep gesproken voor een verhaal in de editie De Langstraat van het Brabants Dagblad (donderdag 29 november gepubliceerd). Serieuze muzikanten met een passie voor muziek. Maar ook realistisch; een echte doorbraak komt er niet meer. Muziek zal nooit volstaan als bron van inkomsten. Ze zitten er niet mee. De passie is er niets minder om.

UItzending gemist

Dat Uitzending gemist is zo gek nog niet. Zo heb ik de documentaire Poptempel California alsnog kunnen zien. Prachtige reportage over de Troubadour in Los Angeles en de artiesten die er groot geworden zijn, zoals James Taylor en Carole King. Veel grootheden komen voorbij in deze documentaire, die rustig de tijd neemt om het onderwerp uit te diepen. Zo kan tv dus ook zijn.