JOHAN VAN GRINSVEN

Biezenmortel

WANDELEN: Leemputten & D'n Oven

Wandelroute Leemputten van Brabants Landschap, in de omgeving van Biezenmortel (Leemputten, Brabandshoek). 6,5 kilometer langs water, lange lanen, akkers, weilanden, vogelkijkscherm en een voormalige steenfabriek. Start: Van Ginnekenweg, via wandelknooppunten 79, 72, 71, 5 en 4. Tussen 5 en 4 voert de route over/door het fraaie Landpark Assisië (met enkele mooie gebouwen). Met Lauran Wijffels, dé luchtenfotograaf van Tilburg.
'Steenfabriek ‘D’n Oven’, gesticht in 1890, beleefde zijn hoogtepunt in de jaren zestig, met zo’n 28 miljoen stenen per jaar. Eén op de vijftig huizen in Nederland werd toen gebouwd met stenen uit Udenhout! Het doek viel in de jaren negentig en via-via kwam het fabrieksterrein in handen van Brabants Landschap.'
leemputten

WANDELEN: duinenklassieker

Eigenlijk is het een klassieke wandeling in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen: van het ene horeca-etablissement naar het andere. Dit keer van Bosch en Duin in Udenhout naar De Rustende Jager in Biezenmortel. Via de wandelknooppunten 30-37-32-83-82-85 v.v. Kan niet missen. Circa 8 afwisselende kilometers. Met dus twee kansen om de calorieën weer aan te vullen... Ondanks de drukte op de terrassen op de route amper volk gezien.

duinenfoto