JOHAN VAN GRINSVEN

WANDELEN: Wandelbosroute

Wandeling vanaf de parkeerplaats aan de Taxandriëbaan (naast de plek van De IJskoning in de zomer) het Wandelbos in en verder via de wandelknooppunten 38-35-7-60-5-61-66-65-16-18-72-31-30-38. Dus onder meer via Wandelbos-Oude Warande, Reeshof (station), Bredaseweg, Amarant-terrein, Vredelust en Reeshofdijk weer terug. Veel te zien onderweg. Verrast door onder meer de leuke Kleine Huisjes op het terrein van Amarant en de inrichting van het nieuwe restaurant Vredelust in Stadsbos 013.
De route is ongeveer 12,5 kilometer lang. amarantroute

WANDELEN: Wijkevoort

Heden waren we wel in velden en wegen te bekennen. Om precies te zijn in het buitengebied van Tilburg en Gilze, het zogeheten werklandschap Wijkevoort. Gestart op de carpoolplek naast het Tango-tankstation aan de Nerhoven, pal naast de Burgemeester Letschertweg nabij Gilze. Vanaf wandelknooppunt 95 naar 93 en de verdere route als op het kaartje aangegeven. Zo'n 13 kilometer, in de louterende zon.
Langs onder meer Het Wijckermeer, Hultense Leij, een hertenboerderij, Klein Tilburg, golfterrein Prise d'Eau, tal van boerenbedrijven en via binnenwegen naar Gilze en daar dwars doorheen terug naar de carpoolparkeerplaats.
In het gezelschap van Brabants Dagblad-oudgedienden Will Roestenburg en Lauran Wijffels. Samen bijna 200 levensjaren, maar geen krimp gegeven, ondanks de 13 kilometer.
Voor alle zestigplussers: er staan onderweg genoeg uitrustbankjes...

wijckevoort

Verderfelijke Engels

Winkel bij station Reeshof. Maar waarom in het Engels? En waarom een regel niet?

affiche reeshof

Zomergasten anno 1987

De 'Waterparel van Tilburg' wordt het Piushavengebied nu genoemd. Zie de serie over de Piushaven in de Tilburgse editie van het Brabants Dagblad. Terwijl het havengebied tot voor pakweg tien jaar een heuse gribus was. Maar Tilburger Louis Houët, toen hoofd Publieke Werken van de gemeente (en ontwerper van de Reeshof), zag de potentie van dit gebied 33 jaar geleden al in! Interessant om met de kennis van nu terug te lezen...

(En nu weten we ook waar de VPRO de titel van het zomerse zondagavondprogramma vandaan heeft.)

ZOMERGASTEN 87

Geen bingo maar blues

Biljarten of bingoën, daar gaan de senioren van de toekomst niet warm voor lopen. Wel voor de blues. Of  jazz. Rootsmuziek, classic rock of een singer-songwriter mag ook. Maar niet alleen daarom start John Maes een maandelijks cultuurpodium in de Tilburgse wijk Reeshof: Heyhoef-Backstage. Ook om een beetje culturele leven in de brouwerij te brengen van de wijk waar 42.500 mensen wonen. Zodat wijkbewoners eens een keer niet naar het centrum van de stad hoeven voor hun vermaak. En trouwens: zijn initiatief was alleen in oorsprong gericht op hippe senioren, maar is inmiddels breder getrokken. Heyhoef-Backstage is vooral gericht op dertigplussers. Vanaf september elke maand een keer. Te beginnen op 20 september met King Of The World. Inderdaad: een bluesband.
Lees binnenkort meer in het Brabants Dagblad, editie Tilburg.

Beatrix College

Het Beatrix College in Tilburg blijft maar groeien. Ieder jaar komen er meer nieuwe leerlingen bij dan afgestudeerden de school in de Reeshof verlaten. Zo’n 2.300 leerlingen telt de openbare middelbare school inmiddels. Daarmee is het Beatrix College de grootste school in Tilburg en verre omgeving, als de diverse scholen van 2College tenminste niet als één school worden geteld. Een grote opgave van het Beatrix College is ondanks de omvang van de school toch klein te bijven. Ik heb er gisteren, dinsdag 19 maart, een dagje rondgelopen en met rector, leerkrachten en leerlingen gepraat voor een verhaal in het Brabants Dagblad. Enkele uitspraken van rector Niek Bootsma kunnen tot de nodige discussie leiden, vermoed ik. Over enkele dagen in de Tilburgse editie van het Brabants Dagblad.

Niek Bootsma_Beatrix