JOHAN VAN GRINSVEN

Digitale groei BD

Het Brabants Dagblad heeft een nieuwe website en een nieuwe app. Hoofdredacteur Lucas van Houtert daarover: "Meer beeld, sterkere koppen en minder knoppen".
De Persgroep Nederland wil dat al zijn kranten op het digitale vlak actiever en beter worden, waardoor ze meer mensen bereiken. En dan ben ik de beroerdste niet. Voor mijn werk als journalist was ik al op Twitter actief, sinds vandaag ben ik ook op Facebook te vinden: Johan van Grinsven BD. Alles voor de baas!

image

De informatiefuik

image
De Tilburgse privacy-jurist Arnold Roosendaal heeft een boek geschreven over privacy en het internet. Zijn boek De informatiefuik is een populaire uitgave van een deel van zijn promotie-onderzoek dat hij volbracht aan de Universiteit van Tilburg en de KU Leuven. Roosendaal legt haarfijn uit hoe bedrijven als Google en Facebook aan de haal gaan met onze gegevens en eigenlijk met onze identiteit. Gevaarlijk? Deels wel, aldus Roosendaal. Zijn advies: besef goed welke persoonlijke gegevens je prijs geeft via internet. Roosendaal pleit er onder meer voor dat mediabedrijven als Google en Facebook veel opener zijn over het gebruik van persoonlijke gegevens van gebruikers en nadrukkelijker hun verantwoordelijkheid nemen als het om het beschermen van privacy gaat.
Binnenkort staat het interview met Roosendaal in het Brabants Dagblad. Fotograaf Jeroen de Jong van Fotopersburo Van Eijndhoven zorgt voor de bijpassend illustratie (zie foto boven).