JOHAN VAN GRINSVEN

Koningsdag in Tilburg

35 collega's van het Brabants Dagblad hebben een huzarenstukje verricht tijdens #Koningsdag in #Tilburg. Voor krant, digitale en sociale media. Hulde!
Nog eens nakijken en -lezen? Klik hier!
Schermafbeelding 2017-05-06 om 18.49.28

Bewegende beelden

Brabants Dagblad heeft de website BD.nl een geweldige slinger gegeven. Niet alleen is de vormgeving vernieuwd, er staan ook steeds meer bewegende beelden op. Gemaakt door de eigen regioverslaggevers. Ik zit in het groepje dat met deze beelden experimenteert. En dat is leuk om te doen. Nog even en we hebben BDTV weer terug... Ook Yvon Jaspers van Boer zoekt vrouw werkte mee aan een van die filmpjes. Doorgaans zijn die ultrakort: amper 25 seconden. Soms zitten er wat langere fragmenten tussen. Kijk eens op BD.nl voor deze filmpjes.

Ralph Dikmans

Het borrelde al lang bij Boxtelaar Ralph Dikmans (42). Hij tekende vaak en veel in zijn jonge jaren, maar was daarna vooral een fervent stripfan. En een veelzijdige verzamelaar van alles wat met Suske en Wiske te maken heeft; door de talentvolle tekenaar Marc Verhaegen is hij zelfs vereeuwigd in Suske en Wiske 279: 'De laatste vloek'. Maar hij bleef dagelijks dromen over een eigen stripboek. Vorig jaar verscheen zijn eerste titel en ook nummer twee; volgende week volgt album drie.
Die drie snaakse stripboeken gaan over Anders-Man, een anti-held. ,,Hij voelt zich een superheld en wil voortdurend de wereld redden. Helaas gaat alles wat hij doet mis." Er zit zeker wat van Dikmans zelf in Anders-Man. ,,Hij heeft mijn buikje en mijn baardje, hoewel ik dat inmiddels weer afgeschoren heb.” In deel 1 van de reeks – ‘Nu even iets Anders-Man’- ontmoet de superheld bekende striptekenaars en in deel 2 - ‘The Siekwel’- bekende Nederlanders. Beide delen bevatten losse grappen. Album 3 heet 'Fool control' en is een lopend verhaal, ook weer gemaakt met de solide scenarist Peter Busschots uit België en uitgebracht door de Vlaamse uitgeverij Bonte. In zijn laatste album verwerkte de Boxtelaar plaatselijke plekken en prominente plaatsgenoten. Daarom heeft burgemeester Buijs van Boxtel op 19 april een patente primeur: hij krijgt het eerste exemplaar.

Op de website van het Brabants Dagblad staat een filmpje over Ralph Dikmans en zijn derde stripboek. Dertig seconden telt dat filmpje. Het is inmiddels ruim 14.000 keer bekeken.

Eerste filmpje

Ypelaerpark_bd.nl from Johan van Grinsven on Vimeo.

De baas heeft mij voorzien van een nieuwe slimme telefoon met een fatsoenlijke camera. Dus heb ik maar eens geprobeerd om met die telefoon en het programma iMovie een kort filmpje te maken van werkzaamheden in het Ypelaerpark in Tilburg-Noord.