JOHAN VAN GRINSVEN

En daar sta je dan.... (2)

En daar sta je dan, op een vrijdagmiddag tussen V&D en Hema in de Heuvelstraat in Tilburg. Met een microfoon in de hand, naast cameraman Sander Verhoeven van Persburo Van Eijndhoven (PVE) uit Tilburg. Korte interviews afnemen voor een filmpje dat wordt vertoond tijdens de Lezersavond op 28 januari in Le Midi in Tilburg. Evy van de Sanden was de productieleidster; zij sprak de mensen aan en zorgde ervoor dat ze mee wilden doen aan de straatinterviews. Marie-Thérèse Kierkels cirkelde om ons heen om foto’s te maken.
Het verraste mij hoe gemakkelijk mensen meededen aan dit soort gesprekken op straat, zonder al te veel toelichting te vragen. Het Brabants Dagblad blijkt nog altijd een vertrouwde en betrouwbare naam in onze regio.
Na de straatinterviews heb ik Sander Verhoeven geholpen met het maken van de montage van het promotiefilmpje, dat overigens ook op de website van de krant komt te staan. Voor een oudgediende krantenman - weliswaar met al enkele jaren crossmediale taken - is het fascinerend om te zien hoe zo’n filmpje in elkaar gesleuteld wordt. Volgens mij heb ik daar een deel van de toekomst van de krant gezien....

image
copyright PVE/Marie-Thérèse Kierkels