JOHAN VAN GRINSVEN

Verkiezingskoorts 4

Een journalistieke verkiezingstoernee - ik doe vooral via tweets verslag - met bijzondere ontmoetingen. Zoals met de 19-jarige Suzan Mandemakers uit Loon op Zand; zij is de jongste kandidaat en staat voor de VVD op de lijst. Jong, verfrissend en ambitieus noemt ze zichzelf. Een aanstekelijk elan heeft ze zeker.
Vijftien wat mopperende oudere heren waren vooral ontevreden over de Loonse politiek. Of het kan zijn dat ze het niet leuk vonden dat ik ze kwam storen tijdens het biljarten in De Wetering....
Verder ben ik aangeschoven aan de keukentafel van Ad van Rooij (62), boer met mestkalveren. Een man met een brede kijk op de wereld om hem heen en niet bang voor veranderingen. Standvastig in zijn politieke keuze: CDA, al jaren. Hij liet me een artikel uit het vakblad Stal & Akker (altijd leerzaam) lezen: 39 procent van de Nederlandse boeren stemt op het CDA, 16 procent op de VVD en 16 procent op een lokale partij. Bij Van Rooij trof ik gemeenteraadslid Gert-Jan van den Dries die op zijn van het CDA-partijbureau gekregen fiets informatiepakketjes aan het rondbrengen was. Erg groen is die fiets.
Mijn kleine toer heb ik afgesloten in het proeflokaal van OLV Koningshoeven. Daar hoorde ik dat zelfs monniken hun burgerplicht doen en gaan stemmen.
Na alle 140-lettertekens tellende berichten overdag, heb ik de avond benut om een verslag voor de krant te schrijven. 121 regels lang en dat lijkt na al die twitter-berichten ineens twee keer zo lang.

image
Suzan Mandemakers

image
Ad van Rooij en raadslid Gert-Jan van den Dries