JOHAN VAN GRINSVEN

Verkiezingskoorts 5

image
Ik twitter me suf (die tweets lopen op de website bd.nl binnen, zo’n 150 zijn het er sinds 13 maart), maak foto’s en aantekeningen voor het verhaal dat ik ’s avonds voor de papieren krant tik. Mijn twitteraccount @johanvgrinsven wordt nu door 75 mensen meer gevolgd dan een week geleden. Veel berichten worden geretweet.
Een journalistiek voordeel van deze werkwijze is dat ik nu op heel andere plekken kom dan wanneer ik op een meer traditionele manier zou werken. Andere locaties bezoeken, betekent ook andere mensen in de krant. Het is goed om als krant ook op deze manier nadrukkelijk zichtbaar en aanwezig te zijn in stad en regio.
Vandaag heb ik onder anderen gesproken met manager Margriet Ratelband van de Eikelaar in Udenhout, Claudia Dankers van het CDA, makelaar Michel de Kroon uit Oisterwijk, Durendael-docenten Hugo van Casteren en Niek van Moorsel en enkele bewoners van woonzorgcentrum de Eikelaar, mevrouw Biljouw-De Veer, de heren Paymans en Heerkens. Laatstgenoemde staat ook op de foto hierboven (links).

image
image
image
iamge
image
image