JOHAN VAN GRINSVEN

The Supremes

Opmaat: R.E.S.P.E.C.T.

Elke jeugdige r&b-liefhebber zou verplicht naar de theatershow R.E.S.P.E.C.T. moeten gaan. Al was het alleen maar om te horen aan welke artiesten de huidige zwarte hitparadebestormers en MTV-stamgasten schatplichtig zijn. De 'gouden eeuw' van de soul, funk en klassieke rhythm & blues - de jaren zeventig en tachtig - komt in deze show aan bod.
Lees meer...

Live: Sound of Motown

motownchervettes
Het kost weinig moeite om in de musical The Sound of Motown de geschiedenis van The Supremes te herkennen; drie zingende bakvissen uit een achterbuurt van motortown Detroit die zomaar wereldberoemd worden. Ook al heet het groepje The Chervettes en worden de namen van Diana Ross, Florence Ballard en Mary Wilson in de musical niet genoemd. Toch gaat de nieuwste Nederlandse musical niet ècht over The Supremes. De musical gaat vooral over de muziek van Motown­ en daaromheen is een verhaaltje gefabriceerd. Daarvoor is vrijelijk geput uit de historie van Motown, de legendarische zwarte platenmaatschappij die vanaf de jaren zestig tekende voor een indrukwekkende hoeveelheid hits en wereldsterren maakte van onder meer Marvin Gaye, Diana Ross and the Supremes, Stevie Wonder, Smokey Robinson en The Temptations.
Supremes
Lees meer...

Diverse artiesten: The Ultimate Raritiest Collection

ultimaterarities
Eigenaar Berry Gordy van het legendarisch Motown platenlabel wilde maar één ding: hits. Die kreeg hij ruimschoots van artiesten als Stevie Wonder, Marvin Gaye, The Supremes en The Jackson Five. Een van de manieren om die hits te scoren was een harde onderlinge competitie binnen het label; dezelfde nummers werden vaak door verschillende producers en artiesten opgenomen, waarna de uitvoering met de meeste hitpotentie werd uitgebracht. De ’afvallers’ zijn nu samengebracht, maar zulke rariteiten zijn het niet. Sterker nog: er staan heerlijke versies op van Motown-klassiekers. Bijvoorbeeld van de Supremes-nummers I Hear A Symphony (dit keer van Stevie Wonder) en Stop! In the Name Of Love, meeslepend vertolkt door Kim Weston. Slechts drie van de nummers zijn eerder uitgebracht: de rest komt uit het archief. Voor Motown-fans verplichte kost.