JOHAN VAN GRINSVEN

Elvis Presley

Elvis herleeft

Het veelbewogen leven van Elvis Presley is al uit en te na van alle kanten belicht, dus verwacht niks nieuws van de film 'Elvis' van Baz Luhrmann. Maar hij heeft er een geweldige biografische film van gemaakt vanuit de visie van Col. Tom Parker (gespeeld door Tom Hanks), de malafide manager van Elvis (en een Nederlander: Andries van Kuijk uit Breda). Een film vol met ouderwets-heerlijke muziek.
In Club A Capella van Guldenberg Hotel & Brasserie in de bossen van Hwlvoirtkrijgt film kijken een extra dimensie. Chesterfield banken (stevige extra prijs), een bijzonder vormgegeven zaal, geweldig beeld en geluid en een bar achter in de zaal. Heerlijk onderuitgezakt genieten.
elvis film_1-squashed

Elvis leeft

Wat mij betreft mag het een jaarlijks feestje worden in Poppodium 013 in Tilburg: The Elvis Concert. Op zondag 6 mei, wederom met Dwight Icenhower in de hoofdrol. Met achtergrondzang van Jim Murray (voorheen van The Imperials) en The Candles (of Velvet Candles uit Spanje. Op drums Bob Lanning, die met Elvis in Las Vegas heeft opgetreden, Carl Bradychok op gitaar en Fransman Damien Daigneau op toetsen. De vaste basspeler Gregoire Oboldouieff was ziek geworden dus moest er halsoverkop een invaller uit Florida overkomen. En weer zong het merendeel van het publiek zo ongeveer elk liedje mee.
elvisleeft

Boek: Haute cuisine volgens Elvis

elvis_cuisine
Ontbijt: in boter gebakken sandwiches met pindakaas en banaan. Lunch: in boter gebakken sandwiches met pindakaas en banaan. Diner: in boter gebakken sandwiches met pindakaas en banaan. Avond­snack: in boter gebakken sandwiches met pindakaas en banaan. En dat een week lang. Niet voor niets is Elvis Presley de allerlaatste mens op aarde die wordt geassocieerd met goed eten. Hij is belichaming van de culinaire wansmaak. Net als in zijn andere bezigheden kende Elvis Presley (1935­-1977) aan tafel geen maat. Hij verwezenlijkte zijn kleuterdroom: alleen eten wat en wanneer je zelf wilt.
Lees meer...