JOHAN VAN GRINSVEN

Bob Lanning

En weer een eerbetoon aan Elvis

Je kunt het leukste concert van het jaar maar gehad hebben, ook al is het pas april. Dwight Icenhower zong een gevulde grote zaal van Poppodium 013 zondag 7 april plat met zijn muzikale eerbetoon aan Elvis Presley. Net als elk jaar rond deze tijd. Met wederom wat oudgedienden uit de entourage van Elvis erbij, maar die speelden een ondergeschikte rol. Een Amerikaans-Franse begeleidingsband en enkele Spaanse achtergrondzangers zorgden voor een goed fundament voor Dwight Icenhower (tot Elvis Presley Tribute Artist uitgeroepen in 2016 door Elvis Presley Enterprises) om op te excelleren. Jammer dat een recent optreden in Finland en de koude daar, enkele stemmen geen goed heeft gedaan. Desondanks: een heerlijke show. Wel even schrikken dat Dwight Icenhower dit keer zelfs een kitscherige jumpsuit aantrok. 'I hope this suit don't tear up baby', had ie wel kunnen zingen. Nostalgie.
En volgend jaar komt ie gewoon weer terug. Nu al geboekt door Poppodium 013. De eerste jaren vulde hij de kleine zaal van het Tilburgse concertpodium inmiddels ook de grote zaal.
Elvis_2024_2

Elvis leeft

Wat mij betreft mag het een jaarlijks feestje worden in Poppodium 013 in Tilburg: The Elvis Concert. Op zondag 6 mei, wederom met Dwight Icenhower in de hoofdrol. Met achtergrondzang van Jim Murray (voorheen van The Imperials) en The Candles (of Velvet Candles uit Spanje. Op drums Bob Lanning, die met Elvis in Las Vegas heeft opgetreden, Carl Bradychok op gitaar en Fransman Damien Daigneau op toetsen. De vaste basspeler Gregoire Oboldouieff was ziek geworden dus moest er halsoverkop een invaller uit Florida overkomen. En weer zong het merendeel van het publiek zo ongeveer elk liedje mee.
elvisleeft