JOHAN VAN GRINSVEN

I, Daniel Blake

Een aanrader is de film ’I, Daniel Blake’ van de geëngageerde regisseur Ken Loach. Het is een realistische speelfilm over een 59-jarige timmerman uit Newcastle die gemangeld wordt door de bureaucratie als hij na een hartaanval niet kan werken en geen uitkering krijgt.

> Lees meer...

Dood Stan Storimans, 10 jaar later

Logisch dat tien jaar na de gewelddadige dood van RTL Nieuws-cameraman Stan Storimans er weer veel aandacht is voor hem. Nog altijd heeft Rusland geen verantwoordelijkheid genomen voor het overlijden van de Goirlenaar. Dus blijft aandacht voor zijn dood nodig.

> Lees meer...

Feest bij Jazz in Duketown

Jazz in Duketown is het grootste gratis jazzfestival in Nederland en misschien wel in Europa, aldus de organisatie. De editie die van 18 tot en met 21 mei plaats had in het fraaie centrum van Den Bosch was al weer de 45ste. Mijn weekenddienst bracht me naar het festival.

yurih oning acoustic quartet> Lees meer...

Nico Koolsbergen overleden

Vandaag het trieste bericht gekregen dat een van de aardigste en beste collega's die ik ooit had is overleden. Nico Koolsbergen (1945-2018), journalist pur sang. Hij begin in dit mooie vak in 1965 en was - na zijn jaren bij Trouw - bij onze krant onder meer chef eindredactie, chef consumentenredactie en kunstredacteur. vrijdagredactie> Lees meer...

Vincent op mijn bureau

Vandaag zag ik Vincent in een vitrine staan in Guldenberg Hotel & Brasserie in Helvoirt, waar ik voor een verhaal in Brabants Dagblad was. Prachtig exemplaar uit een serie blijkbaar, Today is Art Day/Art History Heroes Collection.

vincentdubbel> Lees meer...

De Sjaak #2 is uit!

Hij is uit: De Sjaak 2. Een glossy magazine voor en over Waalwijk. 128 pagina’s dik en 850 gram zwaar, dus De Sjaak voelt aan als een boek. En toch kost ie maar 7,95 euro. Dat is dus heel veel leesplezier voor een bescheiden bedrag.

sjaakdeels> Lees meer...

Verkiezingsavond in Haaren

De gemeenteraadsverkiezingen zorgden in Haaren voor een aardverschuiving: de coalitie werd verdrongen naar de oppositie en de oppositiepartijen zijn nu de spelbepalers.

uitslaghaaren> Lees meer...

California Dreaming

Het heeft niks met mijn werk in Haaren of Boxtel te maken, maar toch het vermelden zeer waard: in het Stedelijk Museum in Den Bosch is een interessante expositie te zien. Die heet Designing Freedom en gaat over de ontwerpers die in Californië werkten. designingfreedomrechthoekig> Lees meer...

ING-filiaal Boxtel dicht

Weer een bankfiliaal dicht in Boxtel. In december 2016 sloot ABN-AMRO-vestiging aan de markt, nu de ING aan de Molenstraat. Per 3 april laat ING aan klanten weten. Omdat 'de huidige marktomstandigheden ons vragen kritisch naar onze kosten te kijken'.
De inkt van deze brief was nog niet droog of ING kondigde aan het salaris van topman Hamers van 1.979.000 euro naar 3.045.000 te verhogen... (Overigens is dat salaris in maart 2015 al verhoogd van 1,25 miljoen naar 1,63 miljoen euro)

Nieuwe horeca in Haaren

Onlangs geleerd van een collega die veel weet over BD.nl: de bezoekers van de website van het Brabants Dagblad klikken massaal op 112-nieuws en zijn erg nieuwsgierig naar bizarre verhalen. Dat zal niemand verbazen. Ik vond het wel opvallend dat onze bezoekers ook graag lezen over nieuwe winkels en horecazaken in hun eigen omgeving. Geen spannend nieuws, wel informatief.
Met die wetenschap in mijn achtergrond was ik blij om te horen dat Martin van de Sande in Haaren onlangs een nieuw restaurant heeft geopend. Ik was in Haaren voor straatinterviews voor een verhaal over de gemeenteraadsverkiezingen en liep toevallig bij zijn nieuwe zaak naar binnen. Van de Sande wilde niet alleen aan het verhaal over de verkiezingen meewerken, maar - uiteraard - ook aan een apart artikel over Bij Martins. Het leverde een stukje in de papieren krant op en een bericht op onze website. Dat bericht heb ik via sociale media gedeeld, wat veel respons opleverde. Mijn Facebookbericht bijvoorbeeld werd 21 keer gedeeld.