JOHAN VAN GRINSVEN

Tony Joe White: Bad Mouthin'

Terwijl ik nog maar net begonnen ben met het luisteren naar het nieuwe album van Tony Joe White - Bad Mouthin’ - komt het bericht binnen dat de beroemde zanger en liedjesschrijver plotseling is overleden. Thuis in Leiper’s Fork in Tennesse, USA.

Lees meer...

Jose James: Lean On Me

Een vocaal eerbetoon aan de grote Bill Withers (Slab Fork, 1938). Dat is het nieuwe album van de Amerikaanse jazz-vocalist José James. Hij blijft dicht bij de bron. James is live te zien en horen tijdens het North Sea Jazz Festival 2019.

Lees meer...

Rory Block: A Woman's Soul

De Amerikaanse muzikante Rory Block - bekend van de hit ’Lovin’ Whiskey’ (1988) - brengt opnieuw een eerbetoon uit aan een grote bluesartiest. De legendarische Bessie Smith dit keer. De eerste in een serie odes aan ’Power Women Of The Blues’.

Lees meer...

Live: Ruben Hoeke Band

Meer rock dan blues schotelde de Ruben Hoeke Band de toehoorders voor tijdens de openingsavond van het vijfde (!) seizoen alweer van Heyhoef-Backstage in de Tilburgse Reeshof. Met in het voorporgramma het Ray Stephien Trio. Het programma van het lustrumseizoen is gevarieerd. (Foto Dick Jonkers)

Lees meer...